sâmbătă, 12 octombrie 2013

Ziua Dublorului. Autoconducere

La data de 04.10.2013 am aderat, împreună cu mai mulți Lașmiști, la brandul Autoconducerii școlare. Astfel, timp de o zi, am avut ocazia de a „conduce” instituția noastră. Ne-am bucurat de interacțiunile frumoase dintre elevi, profesori, dar și de o responsabilitate de a realiza lucrurile necesare. Din clasa noastră, drept dublori s-au afirmat:




„La prima vedere, pentru noi, elevii, a fi responsabil e un lucru cât de cât obișnuit. Ei bine, obișnuința dispare odată cu asumarea unor responsabilități destinate oamenilor maturi, cel puțin asta am observat odată cu intrarea în rolul pedagogului social de la noi din liceu. Pentru mine, a fost o experiență nemaipomenită, am conștientizat că, de fapt, în cea mai mare parte, de pedagogul social depinde organizarea elevilor atât în cămin, cât și în liceu, la nivel de activități extracuriculare.”
(Ana Cuibari)

„Petrecând lecția de istorie în clasa a XII-a, mi-a părut bine să văd interesul elevilor față de disciplină, precum și cunoștințele de bază pe care le au elevii sunt admirabile. Am primit plăcere, deoarece am avut o discuție interesantă despre societățile democratice, în care elevii și-au valorificat abilitățile de argumentare și expunere a ideilor proprii în raport cu ceea ce scrie istoria. 
Lecția cu clasa a XI-a a fost deosebită prin aceea că m-a pus în fața unor elevi de la profilul real. În urma discuției purtate la lecție, am încercat să le explic și să îi inspir cu dragoste față de istorie și respect pentru profesorii care vin în fiecare zi în fața lor. La finalul lecției am fost pusă pe gânduri de faptul că elevii nu mereu dau dovadă de interes, uneori din cauza complexelor, alteori din cauza stereoripurilor că disciplinele umaniste nu sunt utile. Cel mai important lucru a fost că am conștientizat că trebuie cumva să îi motivăm pe elevi, dar mai ales, pe profesori, care deseori își sacrifică timpul de dragul nostru.”
(Marina Mironica)



„A fost o zi foarte frumoasă, dar scurtă. E important de menționat ca odată intrat în joc, trebui să găsești orice cale de a rezolva ceva. Asta e responsabilitatea, până la urmă. Funcția pe care am îndeplinit-o mi-a oferit prilejul de la lucra împreună cu alți doi Lașmiști, Elena Bivol (XI) și Petru Burlacu (XII). A fost o zi productivă, zic eu, din considerentul faptului că ne-am înțeles foarte bine când și cine să stea pe fotoliul d-lui Vicedirector Educație, dl Pavel Cerbusca :D. Trebuie să menționez și amabilitatea celora care se adresau la noi, în vederea realizării a ceva. O cafea, lucru, zâmbete, responsalibitate - nu tocmai o combinație rea, ba chiar foarte bună. Țin să menționez că această zi e o adevarată tradiție liceală, care nicidecum nu trebuie să dispară. Lucrurile realizate în acest context trebuie să fie susținute de veridicitatea implicării noastre, a tuturor elevilor, în viața
liceală.”
(Tatiana Vârlan)


***
În același timp, Ziua Dublorului este și Ziua Scumpilor noștri profesori.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu