sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Balul Bobo-lașmiștilor 2013

Într-o manieră autumnală şi, în acelaşi timp, neaşteptată, la data de 15 noiembrie 2013, a avut loc, în Liceul AŞM, o Horă inedită, numită Balul Bobo-Laşmiştilor.
            Un bal deosebit prin expresia genericului care încorporează amalgamul tradiţional al patriei noastre – „Moldova de ieri, Moldova de azi şi Moldova de mâine”. Având patru perechi de bobocei, s-a propus şi ideea Moldovei netradiţionale, care, împreună cu cele enunţate mai sus, au servit drept fundament în realizarea probelor (probele au fost coordonate de către eleva clasei a XII-a „UM”, Natali Guriev).

Întreaga activitate a fost organizată de colectivul clasei a XII-a „UM”, diriginte Inga Sorocean, cu aportul în vederea înfrumuseţării şi amenajării sălii, din partea clasei a X-a „A”, diriginte Ala Craveţ. Întreaga Horă a fost condusă de către prezentatorii Tatiana Vârlan (cl. a XII-a „UM”) şi Ştefan Bereghici (cl. a XI-a „B”). Într-o componenţă de 4 membri, menţionăm echipa juriului, căreia îi mulţumim mult pentru obiectivitate şi răbdare: Pavel Cerbuşca (vicedirector educaţie, prof. de educaţie civică), Inga Sorocean (prof. de limbă şi lit. română), Nicoleta Iftodi (absolvent LAŞM 2012), Radu Cotorobai (absolvent LAŞM 2011).
Expresia iniţială a balului a fost reflectată printr-o întâmpinare a publicului cu pâine şi sare, urmată de un dans popular senzaţional, realizat de elevi ai claselor a XII-a „UM”, a XII-a „FM”, a XI-a „B”, a XI-a „C”. Ierarhizarea finală a bobo-laşmiştilor (ghidaţi de mentori spirituali – naşi), propusă de juriu, a format următoarea succesiune:
·Premiul Mare: Clasa a X-a „A” (Veronica Bezdrighin şi Cătălin Mogâldea, diriginte Ala Craveţ);
·Locul I: Clasa a X-a „C” (Ana-Adriana Gîlcu şi Robert Cinciuc, diriginte Mircea Colpajiu);
·Locul II: Clasa a X-a „D” (Cristina Melnic şi Cristian Caravasile, diriginte Maria Harea);
·Locul III: Clasa a X-a „B” (Anastasia Fiodorov şi Nicolae Guzo, diriginte Valeriu Baltag).

Suntem recunoscători tuturor celor implicaţi în organizarea şi desfăşurarea Balului Bobo-laşmiştilor ediţia 2013. Felicitări colectivelor claselor a X-a şi diriginţilor, pentru participarea activă şi promovarea valorilor naţionale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu